Monday, June 19, 2006

Stockholm, Tåg och Mode

Var i stockholm i helgen för att träffa gamla kompisar, vi grillade hemmagjorda hamburgare som blev hur goda som helst trots vissa misstag o sen såg vi film o snackade skit ett tag. I allmänhet en lyckad kväll. Igår var jag o inhandlade sandaler, luft åt fötterna är klart underskattat, samt ett par shorts som var riktigt bra. Sen var det middag med familjen, pappa gjorde tokgod mat som vanligt men sen gick det utför.

Planen var att ta X2000 19.50, och tidigare har jag tagit pendeln som gick 19.23 och hunnit utan problem, nu hade de flyttat den till 19.35. Tight men det kan gå tänkte jag. Det hade nog gått också om inte en kille höll kvar tåget vid sumpan genom att stå iväg för dörren tills en vakt gick o skrek lite på honom. Det gick inga vackra tankar genom mitt huvud då. Jag missade tåget men SJ flyttade mig till tåget vid 21.50 och jag träffade en trevlig tjej från tyskland som jag snackade lite med så kvällen blev inte helt katastrofartad. Kom hem vid kvart i ett istället för vid tio-halv elva.

Tänkte ge mig ut på djupt vatten i den här bloggen, diskutera mode. Normalt så är jag en sån där som mer eller mindre ignorerar trender i modevärlden, har varken råd eller energi att följa dem. Jag köper det jag tycker är snyggt och jag trivs i, simpelt och fungerar. Oftast så har trender som folk följer inte stört mig nämnvärt men i år är det en som stör mig, alla tjejers gigantiska solglasögon. Varit mer än en gång jag mött en tjej på gatan som hejat på mig och jag bara blivit jättekonfunderad, klart trist. Tjejer man träffar ofta går det ju att känna igen i alla fall men det har varit en del från festerier man bara lärt känna lite löst under året som man inte minns jättebra hur de ser ut, och med solglasögonen är det helt omöjligt.

"Death is just another path, one we all must take."

3 comments:

bluerain said...

Det verkar ju som det blev en ganska trevlig hemresa tillslut, trots förseningar och strul ;)

Ja, brukar kunna vara svårt att känna igen gamla festerister, med eller utan solglasögon, när man ser dem på Campus i "vanliga kläder"! (För att inte tala om att försöka känna igen manliga fadderister efter att de har rakat sig!) Ibland känner man igen folk, men kan absolut inte placera dem för att de har "fel" kläder på sig. Ett par hängselbyxor i någon kul färg gör så mycket...

Vassius said...

Jag håller med, de där enorma solglaögonen är jäkligt fula. Fast det jag stör mig mest på av tjejmodet är nog de där vedervärdiga topparna som är halvtighta över bysten och sen lösa och fladdriga ner över magen och höfterna. Hu!

dathui said...

Känna igen manliga fadderister är...lite mer av en utmaning ;) Om man inte är som vitkor. Kommer vara läskigt att se simon utan allt hår :)

Tycker topparna kan vara rätt snygga
på en del tjejer, men det varierar en hel del. Glasögonen är ju...mindre vackra...på nästan alla, kanske finns nån det passar på men jag har inte träffat någon ännu.