Monday, June 05, 2006

Det här med idéer

Det här med idéer är ena underliga saker, man kan gå o fundera på något och hux flux få en idé relaterat till något helt annat. Det var CQ möte idag och vi var på väg hem efter att ha hämtat pizza...mmmm...tankebanorna går i stil med kärlekens mysterier, livets mysterier och lite sådant. Då poppar en tanke upp, undrar om ett sådant här spel skulle fungera:
Det hela är egentligen en IDE, lite debugfönster, se minnesinnehåll, stack och sådant. Man får en snutt kod av varierande längd, oftast längre->svårare. Denna snutt kod kompilerar dock inte felfritt, utan man måste ändra på saker i koden. Inget nytt på västfronten hittils, men säg efter en viss tid så börjar den kompilera saker rad för rad, och man ser detta(nån röd tjock linje som markerar en rad i taget), jag tror stressfaktorn skulle bli ganska stor då. Sedan går det hela ut på lite olika saker, få rätt data i rätt variabel eller något sådant. Andelen fulhack skulle nog bli ganska stor men känslan när den röda linjen passerar den sista raden och saker blir som de ska kan nog vara rätt skön...om man är programmerare dårå :)

Ruggigt sugen på att slänga ihop något, såg att det fanns en interpretator , liten artikel om det, för c++ som skulle underlätta. Dock blir det jobbigare att fixa mål, se variabelinnehåll och sådant då, så man kanske får snickra ihop något eget litet subset av c. Ska klura lite på det här.

Angående något helt annat, ibland oroar man sig över saker som löser sig helt på egen hand, trevligt :) Sen att andra saker verkar långt ifrån att lösa sig är en annan fråga, men det tar vi en annan dag.

1 comment:

Anders said...

Jag tycker det vore ett helt klockrent spel! Jag är säker på att jag skulle suga på det, men förstå vad många man kan dra in i programmeringsvärlden genom att börja med superenkla problem (i stil med att någon glömt att sätta dit ++ efter variabeln som ska räknas upp) och sedan trappar upp det långsamt, tillsammans med tutorials och guider till hur man ska tänka.

Underbart! När kan jag köpa spelet i handeln? Det skulle vara en given present till mina syskonbarn, de kan ju läsa och alltså är det dags att lära sig programmera!