Thursday, June 01, 2006

Då var det dags då

Har funderat på o börja blogga i typ ett halvår och nu när några vänner börjat så tänkte jag att jag skulle haka på tåget.

Man borde plugga pum-teori men istället sitter man o skriver tankar om hur idiotiska vissa verkar vara. Polisen har gjort en razzia mot the pirate bay, folk från antipiratbyrån var tydligen med också, jag vet inte om det stämmer men om det gör det så är det illa. Jag vet inte riktigt vad APB ville uppnå med det här, att de vill döda sidan är knappast en nyhet för någon men så här slarvigt, många andra sidor som låg på andra sidor i samma lokal har åkt ner. Piratpartiet lär ha fått betydligt fler medlemmar av hela den här affären, The Pirate Bay har fått en massa gratis publicitet, händelsen har dykt upp på nyhetssidor lite överallt i världen verkar det som, och Antipiratbyrån har samlat på sig ogillande från personer som tidigare antagligen inte hade något emot dem. Och jag tvivlar på att någon kommer att åka fast för det, skulle vara om någon av personerna bakom TPB har saker hemma hos sig, men det lär bara vara lindriga straff. Om det bara var ett försök från APB att visa musklerna så borde de tänkt en gång till. Hittils verkar det varit så att väldigt många väldigt gärna velat se att TPB död men ingen har velat vara den som gör något åt saken, och nu när de väl gör något åt saken så blir det så här fel.

Ett väldigt intressant citat från stockholmspolisens vakthavande befäl Lennart Sjöstrand, citerar dn.se: Finns det ett beslut i ett brottmål kan polisen ta föremål som gör att andra blir drabbade, till exempel en bil som familjen använder.
Visst det kan jag förstå, men man konfiskerar inte fruns bil för att maken varit ond. Som jag förstått saken hade Rix|Port80 pekat ut vilka servrar som innehöll TPB men att de tog fler i alla fall, se idg.se för en lista över andra sidor. Många av sidorna som gick ner behandlar saker av varierande laglighet, t.ex. planka.nu men de har inte med husranksakan att göra så man får väl se hur det här utvecklar sig, kommer bli väldigt intressant om de går helt fria. Det betyder mer eller mindre grönt ljus för att stationera samtliga trackers i Sverige, då lär inte musik- och filmbranchen bli glada så ska bli intressant att se deras motdrag.

Länkar för den som är intresserad:
idg.se
Aftonbladet
Svenska Dagbladet
Dagens Nyheter
slyck.com
Piratpartiet

1 comment:

bluerain said...

Vänta nu, var det något som hände här? ;)

http://www2.piratpartiet.se/partiet/medlemsstatistik