Thursday, July 06, 2006

Värme

Herregud vad varmt det är nu.

Var nere på stan på ett möte med företaget som gjort programmet jag skriver en plugin till. Under promenaden till bussen började jag ana att det skulle bli en varm dag, på bussen visste jag det. Ordet "bastubuss" har sällan passat så bra. Alla fönster var öppna och under de få sekunder som det blåste genom bussen var det faktiskt rätt skönt.

Gick nere på stan en del, deras dörr låg insmugen i ett hörn i en annan byggnad, tills jag hittade deras kontor och sedan en del efteråt. Stackarna hade ingen luftkonditionering på kontoret, när jag kom var det 27.5C därinne, när jag gick var det 29.3 och steg fortfarande...jag är väldigt tacksam över luftkonditioneringen här på universitetet :) De berättade om nåt företag med för effektiv luftkonditionering, och som inte gick att ställa ner heller, så folk tog med sig värmeelement till jobbet. Energieffektivt? kanske inte.

Klockan var väl halv 12 när jag gick därifrån och i solen började gradtalet närma sig tresiffrigt kändes det som, jag är inte lika avis längre på Anders som är i Spanien, är det sånt här väder kan man lika gärna vara i Sverige. Gick o köpte en dricka för att kunna överleva bussfärden till universitet och resan var en upplevelse kan jag säga, följd av en härlig promenad tills jag kom in i det svala huset.

Men det är klart bättre med sån här värme än grådasket som var förut :) Lite värme är bara trevligt så länge man slipper åka buss.

*Nynnar lite på barnarov*

1 comment:

vitkor said...

Ha! Svinkallt i PUL:arna på ida ju!
Man har shorts och t-shirt ute, men måste ha med sig mössa och vantar om man ska labba...
Jag mailade och klagade, men dom svarade undvikande har jag för mig...
Gott att doppa sig här i de svala kolmårdssjöarna! Jobb är bara för de giriga ;-)
Glöm inte anmäla dig till du-vet-vad idag!