Wednesday, July 19, 2006

Film och kuddfaktor

Det här med filmer. Man ser så mycket bra film, sådär film och dålig film. Det är kul att se bra film, bli påverkad, rörd, skratta eller bli rädd. Många trevliga timmar har man spenderat i soffor, fotäljer, biosalonger, golv och på andra platser tittandes på en skärm på olika personer eller djur som råkar ut för olika händelseförlopp. Det är lite intressant att se hur ens smak utvecklas under årens lopp. Som plutt var det bara tecknat(resten kallades helt enkelt "otecknat"), darkwing duck, ducktales, nalle puh...bra grejor. Sen var det hollywood, action och mycket skottstrider skulle det vara. Det var en ganska lång period som mer eller mindre sträckte sig tills att jag bodde ett år med joel som har ganska speciell filmsmak och speciella filmer :) Det var en intressant period med många underliga filmer jag inte hade sett annars, och sen dess har jag tankat lite udda film på egen hand(dock antagligen väldigt normala jämfört med joel :) Senast var det Dead Mans Bluff, rysk maffiarulle från förra året, tyckte den var riktigt bra. Ryska filmer(de två eller tre jag sett) verkar ha en lite speciell stil som jag tycker om, kul med något annorlunda från hollywood.

Det kan vara kul att se dålig film, skratta åt misstag eller bara håna inkompetenta filmmakare, dracula 3000 eller alone in the dark(joel gav denna en mer passande titel together outside the dark, även den film med den mest omotiverade sexscenen i jag sett hittils, tror det även gällde joel vilket säger lite mer med tanke på hur mycket han sett). Mästerverk i hur man inte gör film. Det var när vi såg dracula 3000 jag och joel kom på *trumvirvel*...kuddfaktorn! Denna eminenta skala fungerar ungefär som följer:
När en film helt enkelt är för dålig så man inte klarar av att se tager man medhavd kudde och håller upp framför ansiktet tills det verkar gått över. Antalet gånger man är tvungen att göra detta räknas ihop och blir filmens kuddfaktor. Dracula 3000 fick 47 har jag för mig, vissa bitar var en checklista på hur man inte gör bra film.

Ikväll blev det fotboll, var riktigt roligt, till skillnad från jobbet idag som kändes som en halv livstid. Var mer än en aning rostig men det ordnade sig efter ett tag. Vi var tio pers som lekte lite, var lagom seriös nivå och riktigt kul, blev lite över 1½ timme. Imorgon ska jag försöka hinna med jobb, jogga med joosha, volleyboll samt middag med Jenni, vi får se hur det går :)

2 comments:

Vassius said...

Haha, kuddfaktor låter bra. Fast jag är rätt tolerant, så jag har nog aldrig sett en film som kräver kuddfaktor 1 ens. Nog för att jag kan klaga högljutt, men ändå. :-)

bluerain said...

Dagens dikt, presenteras i samarbete med Riksost.

Som plutt var det tecknat och animerat.
Som yngling var allt Hollywoodiserat.
Udda filmer är det som nu går hem hos dutt.
Återstår att se vad det blir som gubbstrutt.