Wednesday, October 11, 2006

Projektidée

Sitter här och försöker plugga databas när tankarna självklart rullar runt om helt andra saker. *trumvirvel* Dags för ännu en projektidée

Som en del av er märkt så är jag lite intresserad av utrikespolitik och sånt.
Vad som vore kul vore nån form av mindmap/wiki, säg att man har ett ämne, t.ex mordet på nån känd statsman. Då har man dels en sida med länkar till olika nyhetsinslag, kanske en sammanfattning av olika händelser, samt så har nyheten ett antal taggar för att markera vad innehållet relaterar till.

Säg att man har israel vs. hezbollah-kriget som var i slutet av sommaren, då har det ett antal taggar, t.ex. israel, hezbollah, libanon, sheikh sayyed hassan nasrallah, elmud ohlmert etc. Då kan man få upp en lista över andra händelser som en eller flera av dessa varit inblandade i, t.ex. förra gången hezbollah kidnappade israeliska soldater. Då byttes de(eller deras kroppar, minns inte) ut mot 400 fångar. Eller så går man via israel och kollar upp lite händelser i israel via palestinierna, eller kanske usa och vad den judiska lobbyn där har varit inblandade i.

liveplasma är en rätt bra sida för att tänka sig hur det skulle se ut, som den fast varje nod skulle då vara en händelse. Sen skulle relationerna byggas upp av taggarna, ju fler gemensamma taggar desto närmare kommer den noden man tittar på just nu. Sen kan mna ju om man vill skriva lite sammanfattningar av saker och lägga in en massa annat...men just för att tydligt se sammanband och sådant tror jag det vore bra.

No comments: