Friday, August 25, 2006

Sista dagarna

I förrgår jobbade CQ på München Hoooben, jag stod först 3 timmar i baren och sålde öl. Det gick rätt bra, de skulle haft lite annorlunda bardesign(under de timmarna gick nästan alla till 2 av sidorna, den sista sidan såg jag aldrig någon köpa något från) men i övrigt funkade det helt okej. Sen var det rast, sitta o dega i eMbasaden, eller hur de nu skriver det, i en och en halv timme, skönt att vila lite och snacka skit med andra fadderier innan det var dags att ge sig ut igen. Jag och Simon stod scenvakt, en del av jobbet var att dela ut öronproppar och vattenflaskor. Vi skulle även lyfta över folk och hålla ordning i publiken. Små, ofta tjejer, vill gärna stå långt fram och det är inte alltid helt optimalt med tanke på deras storlek. I stort var det en lugn kväll, var ett bråk innan koncerterna(animal farm och backyard babies) drog igång men vakterna tog hand om det, var några som behövde lyftas över samt lite ruff o stuff att ta hand om men betydligt lugnare än jag var förberedd på. Klart positiv överaskning. Man hörde inte så mycket av, eller rättare sagt man filtrerade bort det efter ett tag, musiken men med tanke på vad som spelades kändes inte det som någon jätteförlust. Folket i publiken verkade uppskatta det dock.

Igår var det städning av Hoben-området, alla skulle vara där vid 8 och de flesta dök upp ungefär då. Började med att plocka skräp från marken, händerna luktade lagom gott efter det. Sen gick det utför, halva tiden spenderade man med att försöka hitta någon som visste vad som skulle göras. Hade vi arbetat effektivt hela tiden skulle vi kanske varit klara till lunchtävlingen(20 i tolv). Som det var då arbetade hälften och andra hälften försökte hjälpa till med något. Lunchtävligen, d-struktion, var som väntat. Vattenballonger, torn av kartonger och väldigt varm frack. D-group var dock lite inkompetenta, hade med två lag för mycket så det blev en semifinal extra vilken våra nollan åkte dit på att spela, och åkte ut i. Trist att ta sig för förbi grundspel och semi bara för att åka ut i en extra semi istället för att få spela final. Efter lunch var det mer städning, lite effektivare den här gången men det var inte på grund av att hobenfolket hade blivit bättre utanför att jag jobbade med scenen. Den skulle ner och de hade en person som visste vad som skulle göras, när det skulle göras och hur man bäst gjorde det. Så jag och några andra slet o konkade, de flesta delarna vägde inte fjäderdun, och några timmar senare var schabraket nere. Sen lökade vi lite, följt av hemfärd rekordtidigt. Var nog hemma vid typ 18. Såg en film på kvällen och däckade vid tio, nio och en halv timmes sömn, helt underbart.

Idag, nolle-p:s sista dag, var det en del att göra. Sista morgonsamlingen blev ganska lyckad trots bristfällig planering, vissa i CQ gjorde saker som gjorde att det var omöjligt att inte vända sig om, men nollan verkade ha det kul :) Sen förberedelser inför gasquelabben som började vid 18. Tyckte den blev klart lyckad och betydligt mer planerad än en del av aktiviteterna mitt CC annordnade, fanns en anledning till att vi valde Chaos Crew som betydelse, funderade även på tillägget "Planering är för mesar" ;)
Vi fick ihop lite jobbare, gycklena verkade komma någolunda när de skulle och maten var helt okej. Vi rakade oss, så underbart. Längtat efter det här sedan i mars :) Men vad ung jag ser ut...nästan läskigt. Lär ju få visa leg på systemet igen...men det är det fan värt. Men ångesten lade sig lite på slutet, man vande sig vid skägget, att inte få trimma det sved dock ända tills slutet, riktigt trist att se ut sådär. Simon rakade av allt hår på hela huvudet, nån lär lägga upp bilder sen...ser inte klokt ut halvvägs. Jag känner igen killen jag såg då och då på ITG iaf, så jag tappade en Simon men hittade en gammal gymnasiebekant ;)

Nu är nolle-p nästan över, en grillning kvar på söndag vi klarar av i sömnen. Få en chans att komma ikapp livet igen, få skratta och slippa se sur ut hela tiden, gå i civila kläder, tid att träffa söta flickor och vänner, städa hemma, börja arbetet med att komma ikapp med kurserna, lär iosfs gå rätt fort om man fortsätter arbeta 18+ timmar per dag...rätt glad att det är över i alla fall men det känns ändå lite trist, kommer sakna det på något sätt men jag inte specifikt vad jag kommer sakna, kan inte komma på något men känslan finns där. Man har lärt känna de i CQ riktigt bra, vet vad de går för och vad man kanske ska be en annan att göra. Felet med att lära känna folk bättre är att man ofta får se mörkare sidor av dem, sådana som brukar döljas i början. Folket i CC hade jag arbetat med under press tidigare, under legotrippen var det hyfsat stressigt, men resten visste jag inte hur det skulle ta det, men det har man sett nu. Ibland undrar man bara hur vissa tänker, fast o andra sidan kan ju två veckor av permanent sömnbrist få en i rätt underliga tankebanor så jag vet inte. Man har iaf fått se vad som döljer sig under ytan, brukar vara rätt intressant.

Nu ska jag få lite sömn innan en, om jag inte misslyckas helt, lång dag imorgon.

1 comment:

bluerain said...

Synd att säga att du tappat en Simon tycker jag ;) Av nån konstig anledning tyckte jag inte han blev sååå annorlunda. Finns de som jag blev mer förvånad över. Kanske för att man var inställd för att det skulle vara en så stor förändring...

Visst har man sett både bra och dåliga sidor hos alla i CQ vid det här laget, men jag har ärligt talat inte blivit förvånad över hur någon har agerat. Jag tycker jag fått en rätt bra bild av hur vi i CQ fungerar under våren och sommaren (och de jag kände innan även tidigare förstås) och jag har inte blivit överraskad under själva nolle-p.

Nu är det över! Ska komma ikapp min egen blog snart... :)