Saturday, April 04, 2009

Politiker

Okej, det är nåt seriöst fel med dagens politiker.

För att börja med Sverige så är det för mycket pragmatik i svensk politik, för lite ideologi. Det är sjukt svårt att veta vem som är vänster och vem som är höger när sossarna de senaste 20 åren har ägnat sig åt att privatisera större delen av staten. Eller när högern som borde vara för integritet och individens frihet röstar igenom inte bara en(FRA) utan två(och IPRED) av de mest integritetskränkande lagarna hittils. Nog för att pragmatik är bra ibland, men när man röstar så röstar man inte på hur de har agerat hittils, man röstar på hur man tror de kommer agera i okända situationer. Och i nuläget är det fan inte enkelt. Väldigt lite ideologi och vallöften är ju knappt värda ett ruttet lingon.

IPRED-citat
När det gäller IPRED så är det bara kasst rakt igenom. Det finns två artiklar alla borde läsa, tänkte kommentera dem en och en.

Den första innehåller en väldigt intressant punkt som jag aldrig hördes lyftas i debatten. Först en månad senare, rent tekniskt vore det antagligen inga problem alls att dra ut ett mail direkt när de får förfrågan.

Och det där med bevisbördan är bara sjukt. Förut var det bevisa skyldighet, nu ska man bevisa att man inte fildelat. Går emot en ganska viktig grundprincip, men bryr sig nån? nae.

Den andra artikeln tar jag mest upp för att den innehåller några intressanta citat, hela artikeln i sig är mest tragisk skrämselpropaganda.

"- Man ska ha klart för sig att både liten och stor kan drabbas av det här, säger Lars Gustafsson, vd för skivproducenternas organisation Ifpi."

Tidigare var det att det bara var de stora som skulle åka dit. Nu är det fri jakt privatpersoner som anser att dagens digitala musikaffärer suger brutalt hårt.

När jag kollade artikeln i förrgår så var det ett fint citat men nu verkar de tagit bort det men jag hittade det i en annan artikel. "- Vi får, precis som alla andra rättighetsinnehavare, en möjlighet att upprätthålla lagen." för det ingår inte i polisens jobb? Enligt mig står hela statskonceptet på våldsmonopol, behöver inte vara fysiskt våld, resten är underordnat det. Om polisen inte längre har hand om rättskippningen så har något gått otroligt snett och resten är inte värt mycket det heller.

Från EUs sida så fegade de ur, EU-domstolen skulle dömma om lagen var emot konstitutionen och skrev något som i princip kan tolkas som att länder får göra som de vill när det gäller det här. Vi måste ha en lag, men den måste inte säga exakt det här. Så är försvann ju det argumentet.

Hela IPRED är så fel det kan bli. FRA kan jag faktiskt acceptera men IPRED. vaihelvete håller vi på med i det här tidigare faktiskt nästan vettiga landet?

Israel
Och på tal om galna politike, i andan "det kan alltid bli värre", här är ett blogginlägg om en total mupps om fått posten som Israels utrikesminister, nog för att de varit väldigt höger men komigen. Jag tyckte det nästan verkade ta sig med nedstängande av olagliga bosättningar och så vidare. Men så väljer de en sån här tomte, ett steg framåt en cykeltur bakåt.

No comments: