Monday, February 04, 2008

Saalbach

Bättre sent än aldrig som man brukar säga...jag var i saalbach 12-19 januari med några gamla kompisar och en ny(en kompis kompis). Vi flög ned och hem vilket var riktigt bekvämt jämfört att spendera 20h på en buss. Kom ner lördag eftermdidag och checkade in, hyrde skidor gjorde alla förberedelser. Söndag var vår första skiddag, upp vid 8 för frukost o sen ge oss iväg för pistvisningen. Helt underbart väder i fyra dagar; några få minusgrader, ingen till lätt vind, strålande solsken. Första dagen hade jag underställ, tröja och skaljacka och höll på att koka ihjäl, resten av veckan körde jag bara underställ och skaljacka vilket var ganska lagom. Sedan under torsdagen(5:e dagen) så kompenserade vädret genom plusgrader och regn så vi var på rummet hela dagen. Vi tog en promenad för att ha något att göra alls men byn var helt död dagtid, fanns ingenting att göra så det var en jäkligt lång dag. Fredagen så var det tungåkt men helt okej så det blev nästan en heldag då med.

Kvällarna så tog vi det ganska lugnt, det blev lite dricka på söndagen så vi åkte bakfulla hela måndagen, det var ganska hemskt så vi blev lite avskräckta och tog det lugnare resten av veckan. En kväll åt vi revbensspjäll tills vi inte fick in några mer vilket jag tyckte var ganska snålt av restaurangen men var en kul kväll. En annan kväll var det fondy vilket var gott, lite smaklös buljong och enkla ingredienser men goda såser och trevligt sällskap gjorde det till en bra kväll iaf.

Österrikisk öl är hemsk. Blaskig och smaklös, alla märken smakar likadant. Vi hade teorier om att det var samma bryggeri som sedan bara satte på en slumpmässigt vald etikett.

Det var tråkigt var att två blev sjuka mot slutet av veckan och inte kunde åka eller äta fondy på fredagen, men sånt som händer.

Totalt sett en väldigt härlig vecka. Trevligt folk och härliga backar för en helt okej peng.

No comments: